Έτσι χάθηκε ο σεβασμός για τους πολιτικούς στην Κύπρο…

Χάθηκε η ηθική, χάθηκε η ανθρωπιά, έχασαν οι λέξεις τις έννοιες τους. Η ερώτηση είναι τί κάνουμε; Πως φέρνουμε την αλλαγή;

Η αλλαγή στην χώρα μας θα έρθει όταν όλοι μας ζυγίζουμε τις λέξεις ανάλογα με την πραγματική τους σημασία και όχι ανάλογα με την κουλτούρα που έχει διαμορφωθεί.

Μόνο τότε θα προσέχουμε τι λέμε αλλά πολύ περισσότερο θα προσέχουμε όλοι το τι ακούμε.

Ο πρόεδρος απάντησε στον δημοσιογράφο Αριστείδη Βικέτο σε ερώτηση του προς την υπουργό Δικαιοσύνης “αναλαμβάνω την ευθύνη” και μεταφράζω εγώ…

”Ακούστε να δείτε, εψηφήσετε με, καλώς ή ΚΑΚΩΣ, είμαι πρόεδρος τζιαί ότι θέλω κάμνω. Αν είσσιετε λλίον νου γιάη μεν με ψηφίσετε. Από την στιγμή που εδεσμέυτικα, έταξα σας ένα σορό πράματα τζιαι δεν τα έκαμα τζιαι εσείς εξαναψηφίσετε με ήνταλως θέλετε να σας συμπεριφέρουμε. Άτε σιωπάτε τωρά τζιαι αφήστε την κορού ήσηχη. Εννεν ούλλοι προέδροι που λαλούν πάντα τα ίδια. Ήντα τα βάλλετε μόνο μαζί μου;”

Κάπως έτσι ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του προέδρου. Μα είναι δυνατόν να λέει αναλαμβάνω την ευθύνη και να νιώθει ότι έχει όντως έχει αναλάβει κάποια ευθύνη, σκεφτείτε πόσο χαμηλά έχουμε πέσει ως λαός όταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας εκστομίζει τέτοια σοβαρή φράση και στην ουσία δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτή η συμπεριφορά έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει και αποδεκτή από μια πολύ μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού. Όλα τα άτομα που παραδοσιακά ψηφίζουν το ΚΟΜΜΑ είτε λόγο συνήθειας είτε απλά επειδή θέλουν να ανήκουν σε κάποια ιδεολογία είτε για άλλους λόγους μόλις ακούσουν τον πολιτικό τους αρχηγό να πει “αναλαμβάνω την ευθύνη”, το οποιοδήποτε ολίσθημα ή ρουσφέτι ή παρανομία έχει λήξει για αυτούς.

Αυτή η κουλτούρα δυστυχώς μας έχει καταστρέψει. Ήρθε ο καιρός να σταματήσουμε αυτή την κατρακύλα λαμβάνοντας και υπόψη ότι την καταστροφή δεν την φέρνουν μόνο αυτοί που την δημιουργούν (κόμματα και οπαδοί) αλλά και αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να την σταματήσουν (αποχή).

Εγώ προσωπικά είμαι πλέον πολύ αυστηρώς κριτής για το τι γίνεται και για το τι λέγεται στην χώρα μου και για αυτό πήρα και την μεγάλη απόφαση να κάνω κάτι που θα φέρει την αλλαγή στην χώρα μου.

Όλες μου οι απόψεις, οι πολιτικοί μου στόχοι και ιδέες καταγράφονται με απόλυτη ευθύνη στην ιστοσελίδα μου www.realdemocracyonline.com

Συγχαρητήρια στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου που αναπτύσσει το θέμα πολύ εύστοχα και περιεκτικά.


Τι σημαίνει «αναλαμβάνω την ευθύνη»;